Alle hersentumor informatie

          

Alternatieve hersentumor behandelingen

hersentumor alternatieve behandelingNaast de algemene reguliere behandelingen in de ziekenhuizen bestaat er ook een veelheid aan alternatieve behandelingen. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om bepaalde leef-  en voedingswijzen. Diëten, homeopathie of voedingssupplementen. De belangrijkste drijfveer om aan een alternatieve behandeling te beginnen is dat patiënten heel graag zelf iets extra’s willen doen om beter te worden. Vooral als de reguliere behandeling niet curatief is. Veel gehoorde argumenten voor een alternatieve behandeling zijn:

  • …zo doe ik zelf actief iets aan mijn ziekte, wat me een sterk en goed gevoel geeft…
  • …we gaan echt tot het uiterste in mijn geval, ik wil tenslotte zo lang mogelijk leven in een zo goed mogelijke conditie…
  • …ik heb geen tijd om te wachten op een wetenschappelijk bewijs of het werkt, ik geloof gewoon in het positieve effect in mijn geval...

Alhoewel op internet goede verhalen over alternatieve behandelingen rondzingen, het wetenschappelijke bewijs van de effecten van deze alternatieve behandelingen ontbreekt meestal. Daarnaast staat veelal niet in de verhalen om welk soort hersentumor het gaat en welke reguliere behandeling is gegeven. Voorbeeld, je  leest op internet dat iemand met een lymfeoom binnen twee weken genezen is door het gebruik van THC olie. Tegelijkertijd kreeg deze patiënt prednison voorgeschreven. De patiënt en familie schrijven het toe aan het gebruik van de THC olie het nieuws gaat viraal op internet. Echter... een  lymfeoom, een hersentumor ten gevolge de ziekte van Hodkin, is zeer gevoelig en na toediening van prednison verdwijnt een lymfeoom in 65% van de gevallen binnen twee weken. Dus is hier genezen door THC? Nee. Gelukkig kondern wij in dit geval de prednison aanwijzen, echter meestal staat in zulke verhalen geen vermelding van de hersentumor enof gebruik medicatiereguliere behandeling.  

Alternatieve behandelingen zijn vaak kostbaar en worden meestal niet door de verzekering vergoed (kijk in uw verzekeringsvoorwaarden). Dit om reden dat het alternatief is en er geen wetenschappelijk bewijs is dat het effect heeft. Artsen zullen het u afraden alternatieve behandeling te gebruiken naast uw reguliere behandeling. Dit omdat het vaak niet bekend is wat het effect is van de alternatieve behandeling op uw reguliere therapie. Bespreek dit in ieder geval met uw behandelend arts, want soms is het wel bekend en kan het alternatieve medicijn uw cheomkuur effect doen verminderen.

Vanuit de oerkracht van de mens is er altijd een overlevingsdrang die naar boven komt. Iedereen wil er alles aan hebben gedaan om zo lang mogelijk te blijven leven, zeker als er kinderen in het spel zijn. Wat wij belangrijk vinden aan u mee te geven is dat u aan de volgende zaken denkt voordat u het alternatieve circuit binnenstapt.

  • Check de feiten bij uw behandelend arts, zij weten van de laatste innovatieve onderzoeken en trials, wat helpt en wat niet helpt.
  • Maak afspraken met u zelf. Als er na 3 maanden geen vermindering van de groei is opgetreden, werkt het niet.
  • Dure therapieën van artsen die op zwarte lijsten voor artsen staan, staan niet voor niets op deze zwarte lijsten.
  • Maak een budget op wat u wilt uitgeven en ga er niet overheen. Beter een ton op de bank bij overlijden, om na te laten aan de kinderen, dan een ton schuld en 3 maanden extra geleefd.
  • De hoop van de een mag niet de wanhoop van de andere worden.   

Veel gebruikte en onderzochte alternatieve behandelingen zijn;

Naast de alternatieve behandelingen heb je ook de klinische trails/studies.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It