Alle hersentumor informatie

          

Boek: Joost en het gemene spookje

JoostTitle: Joost en het gemene spookje

Auteur: Michael Grotzer samen met St. STOPhersentumoren.nl

Jaar: 2011

Samenvatting:

Bij Joost wordt een hersentumor vastgesteld. Hij moet voor aantal weken naar het ziekenhuis. Zijn kameel Max en de aap Oskar gaan met hem mee. Joost wordt geopereerd en krijgt radiotherapie. In het ziekenhuis ontmoet Joost Julie, die ook een hersentumor heeft. Zij krijgt chemotherapie. Het is feest wanneer Joost eindelijk weer naar huis mag.
Een hersentumor komt altijd onverwacht. Het kind en zijn familie kunnen zich er niet op voorbereiden. Wat staat het kind te wachten aan onderzoeken, operaties en therapieën?
Het prentenboek Joost en het gemene spookje maakt dit inzichtelijk, zodat het kind en de familie zich er enigszins op kunnen voorbereiden.

De auteur van het boek Joost en het gemene spookje is  kinderoncoloog prof. Dr. Michael Grotzner van het universiteitsziekenhuis uit Zurich, Zwitserland. Het oorspronkelijke boek heet: "Eugen und der freche Wicht". De Nederlandse vertaling gemaakt door Martin Jan Spiering en bewerkt door kinderboekenschrijfster Hilda Algra. De eindredactie lag in de handen van Klaske Hofstee, voorzitter van Stichting STOPhesentumoren.nl

Joost en het gemene spookje is in niet meer in de boekenwinkel verkrijgbaar, maar te verkrijgen bij de nurse practioners in het ziekenhuis, bij Stichting STOPhersentumoren.nl of als e-book via deze link:

JOOST EN HET GEMENE SPOOKJE (online lezen)

Meer informatie over dit boek vind je bij de uitgever Stichting STOPhersentumoren.nl

Recensie(s)

Dit is het soort boek dat je graag wilt hebben als je kind of iemand anders onverwacht een hersentumor blijkt te hebben en je je kind daar op wil voorbereiden. Er bestaat een aantal voor verschillende ziekten, zoals bijvoorbeeld Jaap de aap gaat naar het ziekenhuis, of Brenda heeft een draakje. Dit is zeker een pareltje tussen de andere boeken. Er is aandacht besteed aan de lay out en de taal is simpel gehouden. Daarbij worden moeilijke onderwerpen besproken bijvoorbeeld een hersenoperatie.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It