Alle hersentumor informatie

          

Een EEG diagnostische meting bij hersentumoren

hersentumor behandeling radioloogEen EEG meting is een grafische weergave van de elektrische hersenactiviteit. Middels een EEG kan aangetoond worden of er sprake is van afwijkingen in de hersenactiviteit. Wanneer de hersenactiviteit verstoord is, bijvoorbeeld door de epilepsie waar hersentumor patiënten vaak mee te maken krijgen, kan het ÉEG afwijkend zijn.

De hersenen zijn voortdurend bezig met het verwerken van informatie. Dit gaat gepaard met wisseling van elektrische activiteiten in de hersenen (hersenactiviteiten genoemd). De EEG-elektroden meten de hersenactiviteiten in de vorm van elektrische stroompjes en kunnen daarom zeer kleine veranderingen in de hersenactiviteit zien.

Het onderzoek

Een EEG is een eenvoudig en vrijwel pijnloos onderzoek. Het duurt zo'n 20 minuten. De EEG-laborant prakt met een soort gel of lijm tussen de 22 en 28 kleine metalen plaatjes (elektroden) op uw hoofdhuid vast. De patiënt dient heel stil te blijven liggen terwijl hij met zijn hoofd met draadjes aan het EEG-toestel verbonden is. Dit toestel zet dan de signalen van de hersenen in golvende lijnen om die op een computerscherm zijn te zien.

Een goede uitleg met algemene informatie over EEG onderzoek kan o.a. in dit filmpje van het UMC Utrecht worden bekeken.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It