Alle hersentumor informatie

          

Hersentumoren bij kinderen

kind hersentumor stophersentumorenHersentumor soorten bij kinderen.

Helaas, ook veel kinderen krijgen te maken met hersentumoren. Hoewel de het voor kinderen niet de meest voorkomende vorm van kanker is zijn hersentumoren bij kinderen wel de vorm van kanker waaraan de meeste kinderen aan sterven. Naast de gewonen hersentumor soorten zijn er specifieke hersentumoren bij kinderen.

Via de links in dit artikel, het menu of de zoekbalk vind je op deze site alle informatie over hersentumoren bij kinderen. Deze informatie is vooral bedoeld voor de ouders, de familie en de omgeving van een kind dat een hersentumor heeft. Als je hoort dat je kind een hersentumor heeft dan wil je snel weten wat je daarmee moet doen. Of natuurlijk het kind zelf als het al oud genoeg is.

Behandeling van hersentumoren bij kinderen

Je vind hier informatie over de behandeling van hersentumoren bij kinderen. Vanaf diagnose to zaken als behandeling met chemotherapie, bestraling of operatie. En het traject daarna met zaken als revalidatie, prognose en de mogelijkheid van een recidief en de kans op effecten op latere leeftijd.

Omgaan met kinderen en hersentumoren

Je kind betekent vaak zoveel voor je dat het soms verstandig kan zijn om professionele hulp ook voor jezelf in te schakelen en hoe combineer je dit met zaken zoals je werk

Daarnaast biedt deze website ook informatie over situaties als een ouder een hersentumor krijgt. Zoals  advies over hoe vertel je dat aan kinderen of hoe praat je met kinderen over hersentumoren en ga je om met de daarbij horende emoties. Of zaken als het boek "Joost en het gemene spookje". Ook vind je hier volop instanties en tips die kunnen helpen als je kinderen hebt waarvan een ouder een hersentumor diagnose krijgt. Soms besluit je pas op latere leeftijd met je kinderen over je hersentumor te praten.

 

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It