Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor trials in Nederland

Na een hersentumor onderzoek dat vaak jaren duurt en met name op de universiteiten en is het lab plaatsvind, begint het testen bij patiënten. Deze studies op patiënten worden trials genomen. Dit soort medische trials die bijna altijd in de ziekenhuizen worden uitgevoerd gebeuren altijd in 4 fases, waarbij er als alles goed gaat steeds meer patiënten betrokken worden. In het begin is het nog onzeker hoe goed de nieuwe behandeling op een menselijk lichaam zal gaan werken. Toch  zijn er dan al hersentumor patiënten nodig om dit bij hun te gaan onderzoeken. Als patiënt meedoen aan een trial kan veel zingeving en hoop geven die los van het eventuele succes van het onderzoek ook ondersteunend kan werken. Maar het kan ook als te belastend ervaren worden.

Hersentumor trials, in Nederland studies genoemd vinden in de ziekenhuizen plaats. Hieronder een overzicht met links naar trials/studies voor hersentumoren bij de verschillende ziekenhuizen in Nederland. Deze overzichten worden geregeld geüpdatet.

Overzicht lopende studies

hersentumor trials studies onderzoek

In Nederland

Wereldwijd

{slider title="Internationale en experimentele hersentumor onderzoeken zoekmachine" open="false" class="icon"}

Met onderstaande zoekmachine kun je in de grote internationale registratie databases van experimentele behandelingen en lopende onderzoeken naar genezing van hersentumoren. Let op, deze zijn doorgaans Engelstalig en daarom Engelse termen gebruiken.

Geraadpleegde databases zijn o.a. van: EORTC + EU Clinical Trials Register + Clinicaltrials.gov + Virtualtrials.com + database + CCMO

{/sliders}

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It