Alle hersentumor informatie

          

Uitzaaiingen(metastasen) de secundaire hersentumor

secundaire hersentumor metastasenHersentumoren kunnen worden onderscheiden in:

Secundaire hersentumoren

Secundaire hersentumoren worden in de wereld van kanker vaak hersenmetastasen genoemd. Hersenmetastasen zijn uitzaaiingen in de hersenen van kanker die ergens anders in het lichaam is ontstaan. Kanker begint meestal in een bepaald orgaan, bijvoorbeeld borstkanker in de borst en longkanker in de longen, en verspreidt zich via het bloed door het lichaam. Kankercellen stranden in de kleine bloedvaatjes van de hersenen en groeien uit tot tumoren die klachten kunnen veroorzaken. Hersenmetastasen komen veel vaker voor dan primaire hersentumoren, in Nederland bij vele duizenden patiënten per jaar, maar precieze aantallen zijn niet bekend. Hersenmetastasen komen nogal eens voor in de laatste levensfase van een patiënt met een ongeneeslijke vorm van kanker.

Tumoren die regelmatig aanleiding geven tot hersentumoren zijn borstkanker, longkanker en kwaadaardige huidkanker (melanoom). Maar in principe kunnen alle vormen van kanker uitzaaien naar de hersenen.

Meer informatie over Metastasen/uitzaaiingen

Voor meer informatie over deze vorm van kanker lees ons uitgebreide artikel "Secundaire hersentumoren, uitzaaiingen en metastasen"

Of voor het behandeltraject naar de volgende artikelen:

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It