Alle hersentumor informatie

          

Eerste hersentumoroperatie onder verdoving in 1923

geschiedenis eerste hersentumor operatie 1923 anestesieDe 1e operatie onder verdoving aan een hersentumor was 7 april 1923 in het Beth Israel Hospital in New York.

Dr. K. Winfield Ney voerde de eerste operatie voor een hersentumor uit onder plaatselijke verdoving op 7 april 1923. De operatie werd uitgevoerd in het Beth Israel Hospital in New York City. De 4 inch x 2 inch x 3/4 inch grote tumor was goedaardig, maar wel steeds levensbedreigend. Dit evenement in de geschiedenis is buitengewoon interessant omdat dit de voorloper is van de operatie die tegenwoordig in de meeste van onze lokale ziekenhuizen wordt uitgevoerd. Een hersenoperatie gedaan krijgen was een uiterst complex proces van het krijgen van meerdere afspraken. Er moesten daarvoor verschillende artsen benaderd worden om vervolgens de juiste bepaalde gespecialiseerde arts te vinden. Die arts moest dan ook nog eens bereid zijn om zo'n risicovolle en moeilijke ​​operatie uit te proberen. Deze operaties waren met de kennis en middelen van toen enorm riskant.

Het idee dat deze operatie werd uitgevoerd met behulp van lokale anesthetica (cocaïne) en het werd een succes. Dat dit destijds zo lukte is fascinerend vanwege de primitiviteit van de operatie. Deze operatie is ook de eerste keer dat anesthesie(verdoving) ooit werd gebruikt. De toekomst van het gebruik van lokale verdoving werd met deze operatie op tafel gelegd. Deze operatie werd door zijn succes meer en meer aangemoedigd gedurende zijn tijd en daarna. Mensen waren in deze tijd enthousiast over het idee hersentumoren te behandelen en daarom investeerden deze mensen geld in programma's die hen in staat hadden gesteld meer over de operatie te weten te komen en deze beter uit te voeren.

Deze gebeurtenis leidde tot de toekomst van de geneeskunde zoals we die nu kennen. Zonder het gebruik van lokale anesthetica zouden veel van de operaties die vandaag worden uitgevoerd, niet bestaan. Het gebruik van dergelijke verdoving heeft de levensduur van mensen overal verlengd.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It