Alle hersentumor informatie

          

Onderzoek naar genezing ponsglioom

onderzoek hersentumor ponsglioom genezingEr wordt in Nederland, maar ook in Europa en de rest van de wereld onderzoek gedaan om te kijken of er een behandeling gevonden kan worden die de toekomstvooruitzichten van kinderen met een ponsglioom kan verbeteren. Helaas is er tot nu toe nog niet een behandeling gevonden die dit daadwerkelijk kan doen.
In Nederland wordt ook onderzoek verricht. De academische centra die kinderen met ponsgliomen behandelen werken daarbij samen. In het Radboudumc in Nijmegen wordt onderzoek verricht met een tweede bestralingskuur nadat de klachten weer zijn terug gekomen. In het VUMC in Amsterdam wordt onderzoek gedaan met nieuwe chemotherapeutische medicijnen. In het ErasmusMC in Rotterdam wordt onderzoek gedaan naar het effect van een ketogeen dieet bij terugkeer van de klachten.

Doneren van de tumor

Er is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig om een behandeling te vinden die de toekomstvooruitzichten van kinderen met een ponsglioom kan verbeteren. Een van de manieren waarop dit onderzoek uitgevoerd kan worden, is door het uitvoeren van onderzoek op menselijke ponsgliomen. Er bestaat in Nederland de mogelijkheid om na het overlijden van een kind de tumor te doneren voor wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het VUMC in Amsterdam. Ook via het RadboudUMC in Nijmegen kan deelgenomen worden aan dit onderzoek. Hoewel het heel moeilijk kan zijn voor ouders om hier over na te denken, hebben ouders van kinderen met een ponsglioom aangegeven dat zij dit toch van deze mogelijkheid wilden weten, om er in rust over te kunnen nadenken of zij hier iets voor zouden voelen of niet.

Geld voor meer onderzoek

Er is dringend behoefte aan meer onderzoeken naar genezing van ponsgliomen. Maar dit kostgeld. Stichting STOPhersetumoren.nl en het Hersentumor Onderzoek Fonds stimuleren onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar alle hersentumoren en heeft ook voor ponsgliomen onderzoeken betaald. Daarnaast werken ze op het gebied van hersentumoren ook internationaal samen met andere grote hersentumor organisaties. Zij gaan daar mee door, maar zijn daarvoor totaal afhankelijk van donaties van mensen zoals u. Daarom dat wij u vragen een donatie daarvoor te doen via het bestemmingsfonds. Alle beetjes helpen en samen kunnen we een groot verschil maken voor de toekomst van kinderen die door deze akelige vorm van kanker geraakt worden.

Lees ook:

Pin It