Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor prognose bij kinderen

hersentumor prognose kinderen kankerHet woord prognose is ontleend aan het Griekse prognosis, dat voorkennis betekent. Een prognose is een uitspraak over het vermoedelijke verloop van een gebeurtenis.

De prognose voor een patiënt met een hersentumor hangt vooral af van de aard van de hersentumor, de leeftijd en conditie van de patiënt en de gegeven behandelingen. De prognose van een patiënt met hersenmetastasen of met een glioblastoma multiforme is meestal niet gunstig. Echter bij goedaardige hersentumoren (zoals meningeomen, hypofysetumoren) is de prognose, ondanks de vele klachten die deze tumoren kunnen geven, maar wel goed omdat ze vaak te genezen zijn.

Prognoses zijn gemiddelden

Het is zeker bij een hersentumor diagnose belangrijk om goed voor ogen te houden dat prognoses vooral gebaseerd zijn op gemiddelden en dat elk mens en hersentumor situatie uniek is en daar om ontelbare redenen sterk vanaf kan wijken. De prognoses zijn voor het grootste gedeelde gebaseerd op algemene cijfers en onderzoeken. Uit deze cijfers is voor een individuele patiënt met een hersentumor niet op te maken hoe lang iemand nog te leven heeft. Het zijn ook vaak veel cijfers gebaseerd op het verleden, terwijl de patiënt in het heden leeft.

Kinderen en volwassenen

De prognose bij kinderen met een hersentumor, is zeker als het een graad 1 hersentumor betreft, aanmerkelijk groter dan bij volwassenen.

Meer informatie over de prognose bij volwassenen staat in ons artikel 'Hersentumor genezing, prognose en levensverwachting?'

Pin It