Alle hersentumor informatie

          

Nieuw hersentumormagazine "Over leven met een hersentumor"

Hersentumor magazineEind deze maand lanceert Stichting STOPhersentumoren.nl tijdens een benefiet HOOFDdiner te Driebergen een totaal nieuw Hersentumormagazine. Een magazine boordevol verhalen van mensen "Over leven met een hersentumor." Het belooft een dik tijdschrift in glossy stijl te worden vol met verhalen rond hersentumoren. Het tijdschrift geeft een uniek inzicht in het leven van een hersentumorpatiënt, aldus Stichting STOPhersentumoren.nl. Daarnaast staat het vol met goede en nuttige informatie voor hersentumorpatiënten en anderen geïnteresseerden in deze zeer ernstige ziekte.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemer van dit magazine is Klaske Hofstee. Zelf is zij mantelzorger van haar man Nico Faaij, die onder andere een ongeneeslijke kwaadaardige hersentumor heeft. Tijdens het traject van diagnose, behandeling en de zorgen rondom het hebben van een hersentumor put zij kracht uit lotgenotencontact. Dit geeft haar een belangrijke verbinding met ervaringsdeskundigen, waardoor zij zich niet alleen voelt.

"Nog nooit zijn er zovele verhalen gebundeld van hersentumor patiënten. We zorgen met dit magazine voor een unieke kijk in het leven van de hersentumorpatiënt en de dierbaren om hen  heen. Je leest erin, hoe ingrijpend een hersentumor het leven van patiënten en hun naasten verandert," vertelt Klaske.

Samen met Kristien de Jong, zelf hersentumorpatiënt, heeft zij de afgelopen 3 maanden hard aan het magazine gewerkt. Klaske verzamelde verhalen en schreef er ook enkele zelf. Zij zorgde daarnaast voor de vormgeving. Kristien maakte dat de teksten prettig leesbaar werden, checkte de verhalen op spelfouten en zorgde dat de teksten onderling goed aansluiten. Ook van haar hand werd een verhaaltje opgenomen.

Klaske vertelt enthousiast: "Samen hebben we gezorgd voor een impactvol verslag met een diversiteit aan verhalen. Iedereen kan herkenning en erkenning krijgen in ons magazine. We hopen dat nu heel veel mensen het blad willen aanschaffen en mee willen lezen wat de invloed is van het hebben van een hersentumor op de patiënt en zijn gezin.”

Kristien vult aan: “Nog nooit eerder is er een blad gemaakt door en voor hersentumorpatiënten. Ik vond het een eer, om eraan te mogen werken. We kregen verhalen binnen van patiënten zelf en van hun partners, van ouders, (schoon)kinderen en kleinkinderen. Ook artsen droegen een steentje bij. Het zijn ontroerende verhalen, moedige verhalen. Natuurlijk  zijn het soms verhalen van ontreddering en verdriet. Maar ook van liefde, vechtlust, levenslust  en hoop. En dat laatste is nou precies waarom we dit blad wilden maken: Hersentumorpatiënten en hun naasten hebben hoop nodig. Hoop op betere behandelmethodes en uiteindelijk hoop op genezing. We hopen dat er na het lezen van het magazine meer donateurs voor Stophersentumoren komen. Zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. Want alleen met meer onderzoek houden we die hoop levend.”

Inhoud hersentumormagazine

Het hersentumormagazine gaat onder andere de volgende zaken bevatten

  • 112 pagina’s
  • 40 mensen vertellen hun verschillende verhalen ”Over leven met een hersentumor”. 
  • 7 foto’s van patiënten mochten wij gebruiken, pagina groot voor een advertentie of voor een quote.
  • 6 verschillende hersentumortypes komen aan bod.
  • 3 ziekenhuizen hebben meegewerkt.

Het magazine bestellen

Dankzij twee grote sponsoren hebben ze kosten van het magazine kunnen drukken naar….€ 4,95 per stuk.

Wil jij ook één of meerdere exemplaren bestellen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Hersentumormagazine en vermeld het aantal exemplaren wat je wilt hebben. Ze kosten (een donatie) van € 4,95 per stuk, (exclusief verzendkosten € 3,80 per stuk of als je er meerdere neemt als pakketje € 6,50 ). De verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal magazines je afneemt. Het rekeningnummer om op te betalen is: IBAN: NL93RABO0136468942 t.n.v. Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen o.v.v. van het aantal Hersentumormagazines en je adres. Ziekenhuizen kunnen op factuur bestellen.

Bron: stophersentumoren.nl


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It