Alle hersentumor informatie

          

Dokters in India verwijderen grootste hersentumor (1,8kg) ter wereld.

Indiase dokters zijn er in geslaagd een extreem grote hersentumor op het hoofd van een 31-jarige man te verwijderen. De zeven uur durende operatie vond deze maand plaats in Mumbai. Omdat de kans op mislukking bij deze zeer complexe operatie groot was had men besloten vooraf niets over deze geplande ingreep naar buiten te brengen.

 

De patient was de 31-jarige Santlal Pal, een winkelier uit de noordelijke staat Uttar Pradesh. Hij liep al drie jaar met een enorme tumor op zijn achterhoofd rond. De patiënt kreeg door de jaren heen bij drie verschillende ziekenhuizen te horen dat zijn tumor niet te opereren was maar legde zich daar niet bij neer. Dokter Nadkami verteld ,,Dit zijn inderdaad zeer complexe gevallen” ven voegt daaraan toe dat de man tijdens de operatie elf bloedeenheden nodig had. ,,Het leek alsof de man twee hoofden op elkaar gestapeld had”, zegt de dokter over de aanblik van de man voor de operatie.

Nadat het het medisch team gelukt was om de gigantische tumor van 1,8 kilo te verwijderen, bleek dat het mogelijk om de succesvol verwijderde grootste hersentumor ter wereld gaat. Het vorige record lag op een tumor van 1,4 kilo die Nadkarni in 2004 verwijderde. Patiënt Pal is in elk geval 'opgelucht dat hij van de zware last op zijn hoofd af is', aldus zijn arts. De man herstelt goed en het medisch team hoopt dat het zicht van de man ook zal terugkeren.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It