Alle hersentumor informatie

          

VSOP Engel Award naar Klaske Hofstee voor haar hersentumor werk

Zeldzame Engel award Humberto Tan webTijdens het avond programma van de Nationale Conferentie Zeldzame Aandoeningen op Zeldzameziektedag 2018 reikte VSOP haar Engel Award uit aan Klaske Hofstee. VSOP is de vertegenwoordiger van ruim 70 patiëntenorganisaties, voor zeldzame, genetische en aangeboren aandoeningen. Klaske Hofstee, kreeg deze prijs voor haar werk gedurende de ruim 10 jaar waarin zij zich als vrijwilliger inzet voor meer aandacht en geld voor hersentumor onderzoek via de Stichting STOPhersentumoren.nl.

In het nieuwsbericht dat VSOP daarover zojuist publiceerde valt te lezen dat zij deze prijs onder meer krijgt voor het werven van ruim 5 miljoen euro voor onderzoek naar de zeldzame hersenkanker vorm. De jury spreekt vooral ook haar waardering uit voor haar internationale werk waarbij ze hersentumor wetenschappers over de hele wereld bij elkaar brengt en haar initiërende rol bij het tot stand komen van de nieuwe wereldwijde WHO classificatie voor hersentumoren waardoor er sinds 2016 over de hele wereld een betere diagnose en behandeling voor de individuele hersentumor patiënt is gekomen.

Een aantal maanden geleden werd mevrouw Hofstee ook al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau een hoge koninklijke onderscheiding die maar sporadisch wordt uitgegeven. Ook deze was voor haar Stichting STOPhersentumoren.nl werkzaamheden in het afgelopen decennia waarbij ook met name haar mondiale werk op het gebied van hersentumor onderzoek werd geprezen.

Tijdens het conferentie kreeg Dr. Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS het IKNL-rapport ‘Kankerzorg in beeld: Zeldzame kanker’ overhandigd. Dit rapport roept op tot een Nationaal Plan voor de verbetering van onderzoek en zorg voor patiënten met zeldzame kanker zoals hersentumoren.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It