Alle hersentumor informatie

          

Erasmus MC gaat meer buitenlandse hersentumor patiënten helpen

erasmus mc meer hersentumor operatiesANP - Het Erasmus MC in Rotterdam is een samenwerkingsverband aangegaan met KLM en Schiphol om meer buitenlandse patiënten naar Nederland te halen. Het gaat om patiënten die ’hoogcomplexe zorg’ nodig hebben, zoals ingewikkelde operaties waarbij vaak zeer specialistische apparatuur nodig is.

Het ziekenhuis heeft op het gebied van hoogcomplexe zorg, zoals hersentumor operaties, een overcapaciteit en kan daarbinnen buitenlanders opereren zonder dat de wachtlijsten voor Nederlandse patiënten er door oplopen, aldus het Erasmus MC. Wij zijn blij met deze ontwikkelingen omdat hiermee meer expertise en vooral ervaring in de behandeling van hersentumor patiënten naar Nederland gehaald wordt.

Om de medische reizen te begeleiden heeft het Rotterdamse ziekenhuis het International Patiënt Center The Netherlands (IPC) opgericht. Met de samenwerking moet het aantal internationale patiënten dat naar Rotterdam komt dit jaar met zo’n tweehonderd groeien. Afgelopen jaar kwamen er al ongeveer vierhonderd buitenlanders naar het academische ziekenhuis, waarvan de helft uit de Nederlandse Antillen. De andere helft kwamen uit negentig verschillende landen. Neurochirurg A. Vincent van het ErasmusMC heeft in het kader van een pilot afgelopen jaar ook al in Curacao geopereerd, en ook Nederlandse medische studenten kunnen in Curacao nu stage lopen.

Het gaat het om zeer specialistische ingrepen zoals het verwijderen van een hersentumor die aan de schedel zit vastgegroeid, het behandelen van kankertumoren met een gespecialiseerd bestralingsrobot, of het behandelen van taaislijmziekte bij kinderen.

De Nederlandse gezondheidszorg staat hoog aangeschreven in het buitenland. Het Erasmus voert gesprekken met andere ziekenhuizen om de samenwerking uit te breiden.

Help het neurochirurgisch onderzoek bij het Erasmus MC

Voor Nederlandse hersentumor patiënten is het fijn dat we zo'n vooraanstaande situatie hebben op hersentumor operatie en behandeling gebied. Iedereen kan daarbij helpen door het bestemmingsfonds hersentumor onderzoek Erasmus MC of die van één van hun bekende chirurgen Arnaud Vincent te steunen middels een donatie via het hersentumoronderzoek platform STOPhet.nl. Hierbij gaat 100% van de donaties via Stichting STOPhersentumoren.nl naar hun onderzoek.

Doneer 100% voor hersentumor onderzoek

Steun onderzoek Neurochirurg A. VincentSteun hersentumoronderzoek ErasmusMC


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It