Alle hersentumor informatie

          

NASA technologie gaat helpen bij hersentumor operaties

NASA technologie hersentumor operatiesOnlangs demonstreerde NASA de robotica "Robotics Modus V" een digitale robotchirurgische microscoop van Synaptive in een documentaire getiteld: "Benefits for Humanity: From Space to Surgery." De documentaire onderzoekt de oorsprong van ruimtewapens en hoe technieken daaruit zijn aangepast voor de gezondheidszorg. Daaruit bleek dat zaken van NASA nu ten goede komen aan patiënten met hersentumoren en wervelkolomaandoeningen.

Robot-arm afkomstig van ruimtestation ISS

Neurochirurgen van North Shore University Hospital (NSUH) hebben met succes de technologie van NASA gebruikt om hersenoperaties bij mensen uit te voeren. Hun robot "Modus V van Synaptive" is een volledig geautomatiseerde, gerobotiseerde digitale microscoop voor het uitvoeren van complexe hersenchirurgie. Deze doorontwikkelde robot heeft een robotarm afgeleid van de Canadarm-technologie die wordt gebruikt op het internationale ruimtestation ISS om satellieten in de ruimte in te zetten, vast te leggen en te repareren.

"Modus V stelt neurochirurgen in staat om delicate hersenchirurgie met veel meer precisie uit te voeren, mogelijk voor minder ingrijpende procedures die leiden tot snellere hersteltijden en minder complicaties", aldus Michael Schulder, MD, directeur van het Brain Tumor Center bij Nwelloscience Institute Northwell Health , en de leider van het Synaptive Technology-project bij NSUH. "De technologie zorgt voor verhoogde chirurgische efficiëntie door handsfree bediening, betere ergonomie tijdens hersenchirurgie en grotere veelzijdigheid in de operatiekamer. De high-definition beelden van de digitale microscoop bieden een breder beeld van het chirurgische veld en meer verbeterde beelden, waardoor het vermogen van de neurochirurg om zelfs de meest complexe hersenoperatie uit te voeren, wordt verbeterd. De eerste operaties met deze technologie waren zeer succesvol.

Versterkt met softwarematige visualisatie


Synpase Modus V inside hersentumor operatieIn combinatie met de robot-digitale microscoop van Modus V toont het BrightMatter ™ softwareplatform van Synaptive geautomatiseerde tracering van de gehele hersenen, waarbij de fibre tracts van de patiënt in de hersenen in beeld worden gebracht met behulp van magnetische resonantie beeldvorming (MRI). Deze informatie wordt vervolgens geïntegreerd in het intraoperatieve navigatiescherm tijdens een operatie. De afbeeldingen worden in realtime naast het optische beeld van de digitale microscoop weergegeven om ervoor te zorgen dat het minst verstorende pad wordt genomen zonder nabijgelegen gezonde weefsels te beschadigen.

Grote stap vooruit

"De Synaptive Modus V vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van de neurochirurgische technologie die verbeterde toegang en verhoogde veelzijdigheid mogelijk maakt voor een breed scala aan neurochirurgische procedures, inclusief patiënten met hersentumoren, cerebrovasculaire aandoeningen en vele aandoeningen van de wervelkolom," zei Dr. Schulder. "De combinatie van maximale informatie over de hersenfunctie en verbeterde intraoperatieve visualisatie, heeft het potentieel om hersenchirurgie zo veilig en effectief mogelijk te maken."

Noot van de redactie: "Let op dat deze hightech operatie technieken alleen maar het, voor de MRI-scanner, zichtbare deel van een hersentumor kan traceren. De meeste hersentumoren zijn echter diffuus en staan nu juist bekend om hun onzichtbare uitlopers. Dus deze verbetering van operatie technieken zal met name effect hebben op de gemiddelde levensduur, maar niet op de overleving." Hiervoor dient klinisch onderzoek voor te gebeuren, medicijn research, zie voor meer informatie hierover www.STOPhersentumoren.nl 

Bron en foto's: techstartups.com

Lees ook:

 


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It