Alle hersentumor informatie

          

Boek: 1500 hoofdzaken

1500hoofdzakenklTitle: 1500 hoofdzaken

Auteur: Klaske Hofstee

Jaar: 2010

 

Samenvatting:

Auteur Klaske Hofstee, voorzitter van de stichting STOPhersentumoren.nl maakte met fotografe Eveline Kooijma 1500 Hoofdzaken, een boek met fraaie, serene portretfoto’s van patiënten. Dat in veel gevallen een hersentumor als het ware verborgen blijft achter het ogenschijnlijk gezonde uiterlijk van patiënten, maken de foto’s pijnlijk duidelijk. Hofstee wisselt ze dan ook af met MRI-scans van hun hersenen. Scans die zelfs voor de leek onontkoombaar duidelijk maken hoe vreselijk de toestand van deze mensen is. Hofstee schreef daarbij aangrijpende citaten. Zoals deze van één van de zestien geportretteerde patiënten: ‘Vanaf nu zal de rest van je leven in het teken staan van MRI-scans die als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangen. Je lot, de inhoud van je hoofd, alleen zichtbaar te krijgen op een computerbeeldscherm.’ Tussen het maken van de foto’s en het afronden van het boek zijn meerdere patiënten die zich lieten portretteren overleden.

Het boek is nog steeds te koop bij Stichting STOPhersentumoren.nl. De opbrengsten van het boek zijn in hun geheel bestemd voor hersentumorenonderzoek.

Het boek geeft indringend weer hoe heftig een hersentumor het leven beinvloed van de mensen. Indrukwekkend in beeld gebracht. De schrijfster laat lezen, zien en voelen hoe groot de behoefte is naar meer onderzoek.

Hier leest u de bespreking van het boek door Coleta Platenkamp.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It