Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor symptoom verlies van smaak en geur

hersentumor symptoom smaak geurHoewel het zeldzaam is, kan verlies van smaak en geur in verband worden gebracht met hersentumoren in bepaalde delen van de hersenen.

Verlies van smaak en geur is iets waar momenteel veel over is gesproken, omdat het een belangrijk symptoom is van het coronavirus (COVID-19). Het verlies van smaak en geur kan in sommige gevallen weken of maanden kan aanhouden.

Is smaak- en reukverlies een symptoom van een hersentumor?

Verlies van smaak en geur kan verband houden met andere gezondheidsproblemen, maar hoewel het zeldzaam is, kan het verband houden met een hersentumor in bepaalde delen van de hersenen.

Voorbeelden hoe hersentumor smaak- en geurvermogen kan aantasten:

  • een hersentumor in de frontale kwab kan leiden tot reukverlies (evenals andere symptomen, zoals moeite met spreken, concentreren of het leren van nieuwe informatie)
  • een hersentumor in de temporale kwab kan leiden tot sensaties van vreemde geuren (evenals andere symptomen, zoals moeite met horen, spreken en geheugenverlies)
  • een hersentumor in de pariëtale kwab kan ertoe leiden dat u moeite heeft met het samenbrengen van informatie van uw zintuigen, waaronder geur en smaak (evenals andere symptomen, zoals moeite met het herkennen van gezichten of voorwerpen en het coördineren van bewegingen).

Lees ook:

Pin It