Alle hersentumor informatie

          

Hoe kan een hersentumor het gezichtsvermogen veranderen?

Zwelling van de optische schijf

hersentumor symptomen gezichtsvermogen ogenVeranderingen in het gezichtsvermogen kunnen te wijten zijn aan het opzwellen van de optische schijf aan de achterkant van uw oog als gevolg van verhoogde druk in de schedel. De optische schijf is het punt op het netvlies waar de oogzenuw vanuit de hersenen het oog binnenkomt (het netvlies is de laag lichtgevoelige cellen aan de achterkant van het oog).

Zwelling van de optische schijf kan worden veroorzaakt door een aantal aandoeningen, maar wanneer het te wijten is aan verhoogde intracraniale druk (ICP), staat het bekend als papiloedeem. Papiloedeem kan door opticiens worden opgepikt tijdens normaal oogonderzoek. Dit kan belangrijk zijn omdat mensen de visuele symptomen in de vroege stadia van papiloedeem meestal niet ervaren.

Niet alle patiënten met verhoogde intracraniale druk ontwikkelen papiloedeem - dit hangt af van de locatie en de grootte van de tumor. Ook patiënten die eerder papiloedeem hebben gehad, kunnen dit in de toekomst mogelijk niet ontwikkelen.

Druk op de oogzenuw

Naarmate de tumor groeit, of als er een ophoping van hersenvocht in de hersenen is, kan deze normaal gezond hersenweefsel samendrukken, inclusief de belangrijkste hersenzenuwen in de hersenen. De resulterende druk kan veranderen hoe goed de zenuw werkt, en als dit met de oogzenuw gebeurt, kan uw zicht worden beïnvloed.

Lees ook:

Pin It