Alle hersentumor informatie

          

Verandering in gezichtsvermogen bij een hersentumor

hersentumor oogproblemen verandering gezichtsvermogenSymptomen van hersentumoren kunnen veranderingen in het gezichtsvermogen omvatten, zoals wazig of dubbel zien, abnormale oogbewegingen, beperkt gezichtsveld en meer.

Het is belangrijk om te onthouden dat hersentumoren relatief zeldzaam zijn, wat betekent dat het waarschijnlijk is dat oogproblemen NIET te wijten zijn aan een hersentumor. Het is echter altijd belangrijk om eventuele symptomen te laten controleren bij een opticien.

Hoe kunnen veranderingen in het gezichtsvermogen zichtbaar worden?

Veranderingen in het gezichtsvermogen geassocieerd met hersentumoren kunnen wazig zien zijn - u kunt bijvoorbeeld merken dat het moeilijk is geworden om tv te kijken of te lezen.

U kunt een kortstondig verlies van gezichtsvermogen krijgen dat enkele seconden aanhoudt ('grijs worden') als gevolg van veranderingen in uw houding, zoals plotseling opstaan.

Of misschien merkt u dat u een deel van uw gezichtsveld bent kwijtgeraakt. Dit kan ertoe leiden dat u tegen objecten aanbotst, of u kunt het gevoel hebben dat er plotseling objecten of mensen aan één kant van u verschijnen.

Lees ook:

Hoe kan een hersentumor het gezichtsvermogen veranderen?

 

Pin It