Alle hersentumor informatie

          

Hersentumor patiënt, wat nu?

hersentumoren patient wat nuAls je, vaak van de één op de andere dag, te horen krijgt dat je een hersentumor hebt, staat je wereld op zijn kop. In de meeste gevallen is het voor de patiënt een grote schok waar men totaal niet op voorbereid was. Er zullen vaak enorm veel emoties door je heen gaan zoals verdriet, angst, boosheid en onzekerheid. Hoe ga je hiermee om op het werk of je studie of in andere situaties.

Hulp bij hersentumor diagnose

Veel patiënten kunnen dit slechte bericht niet meteen goed bevatten. Bijvoorbeeld omdat ze zich nog niets zo ziek voelen. Goede informatie is dan van groot belang. Die vind je op dit Hersentumor Informatiecentrum portaal. Middels onze daarvoor geoptimaliseerde hersentumor zoekmachines is alle informatie op dat soort sites snel te vinden.

Ook kan dit voor de naasten een moeilijke boodschap zijn. Het is verstandig om daar vooral met je dokter over te praten, met je huisarts of anderen zoals familie en vrienden.

Goede informatie en praat er met anderen over

Soms is het verstandig om daarbij professionele hulp in te schakelen. Het lijkt dan dat de ziekte iemand anders overkomt of dat er een enorme vergissing door de dokters is gemaakt. Het echte besef komt vaak later en de eerste weken en vaak ook maanden na de diagnose zijn dan moeilijk en verwarrend. Wanneer het eenmaal goed doorgedrongen is komen er vaak heel veel vragen. Belangrijke vragen over de kans op genezing. De doktoren zullen de patiënt overspoelen met nieuwe informatie, en iedere situatie is uniek. Toch is er heel veel informatie over hersentumoren en zeker als de dokter, precies gezegd heeft om wat voor soort hersentumor het gaat kan de patiënt zich zijn nieuwe situatie gaan eigen maken. Middels dit deel van deze website willen we hersentumor patiënten zoveel mogelijk helpen in de periodes en onderzoeken die gaan komen. Als je een diagnose hersentumor hebt gekregen zet dat vaak alles in een ander daglicht. Iedereen gaat daar anders en op zijn eigen manier mee om. Belangrijk blijft goed contact hierover met je naaste omgeving, maar er zijn ook heel veel professionele hulpverleners op dat gebied. Daarnaast proberen we deze website zo compleet mogelijk te houden zodat een patiënt ook in een latere fase hier altijd terug kan komen voor de dan actuele en benodigde informatie. Gebruik het menu of de zoekfunctie voor meer informatie over dit onderwerp.

Voor meer informatie zie onderstaande links naar de hoofdonderwerpen.

Of gebruik onze speciale hersentumor informatie zoekmachine om onze, maar ook andere toonaangevende hersentumor informatie websites snel te doorzoeken.


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It