Alle hersentumor informatie

          

Advies over het vertellen aan de kinderen

Het kan goed zijn om dit onderwerp als eerste goed met de specialist of indien aanwezig de neuro-oncologie verpleegkundige te bespreken omdat zij kunnen antwoorden op basis van uw persoonlijke unieke situatie. Deze verpleegkundige heeft ook adressen om u eventueel door te verwijzen. Ook zullen ze daarbij zeer waarschijnlijk (vraag er anders om) het gratis boek "Joost en het gemene spookje" dat uitgegeven wordt door Stichting STOPhersentumoren.nl geven. Een boek waarvan onze ervaring is dat het ook fijn is voor de volwassen patiënt of naasten om nog eens even in kindertaal het traject rond de diagnose hersentumoren uitgelegd te krijgen.

Informatie over hoe kinderen het verwerken als een ouder kanker heeft vind u ook op www.kankerspoken.nl. Deze website is er bestemd voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Het biedt hen informatie over kanker en de mogelijkheid om te chatten met leeftijdgenoten.

De Stichting Achter de Regenboog www.achterderegenboog.nl is er voor kinderen en jongeren die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare in het gezin.

Tips bij het gesprek

Het is raadzaam om het gesprek met uw kinderen liefst samen met uw partner of een andere naaste goed voor te bereiden. Tips voor zo'n gesprek staan in ons artikel 'Hoe vertel ik het de kinderen?'


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer

Pin It