Alle hersentumor informatie

          

Omgaan met epilepsie

hersentumor epilepsieBij mensen met een hersentumor komt het regelmatig voor dat een epileptische aanval, een insult genoemd, het eerste symptoom is van een hersentumor. Dit is vooral het geval bij de mensen met (nog) langzaam groeiende hersentumoren.

Vormen van epilepsie

Er bestaan verschillende vormen van epileptische aanvallen die ieder onderling erg van elkaar verschillen. Alle typen epilepsie aanvallen ontstaan door een plotselinge verstoring van het elektrische evenwicht in de hersenen. Meestal is zo'n verstoring van korte duur. De meeste epileptische aanvallen zijn ook goed te herkennen als epilepsie. Maar er bestaan ook zeldzamere vormen van epilepsie met moeilijk te herkennen soorten aanvallen. Overleg daarom met uw arts als u op insult lijkende klachten heeft zonder duidelijke verklaring.

Vormen van aanvallen

De vorm van een epileptische aanval hangt met name samen met de plaats in de hersenen waar de elektrische ontlading plaatsvindt. Hierin kennen we twee vormen.

  • De partiële. Bij partiële aanvallen doet slechts een klein deel van de hersenen mee.
  • De gegeneraliseerde. Bij gegeneraliseerde aanvallen is overal in de hersenen abnormale elektrische activiteit waarneembaar.

Deze twee epilepsie aanvalsvormen zijn ook weer te verdelen in eenvoudige en complexe aanvallen.

Lees ook ons artikel in Epilepsie & uitval


Help ons helpen

Doneer nu!

100% voor hersentumor onderzoek.

Doneer